Muziektheater: Bonhoeffer - Wie ben ik?

24 April 21 20:05

Evenement Beschrijving

Op zaterdag 24 april volgt acteur Kees van der Zwaard in muziektheatervoorstelling 'Bonhoeffer – Wie ben ik?' de bekende Dietrich Bonhoeffer in zijn zoektocht. Hij was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud. Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela.
In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag.
In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling Bonhoeffer – Wie ben ik? volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’.
Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.
Tickets kosten 15 euro (ex. 1,20 euro servicekosten)
Na afloop willen graag na- en doorpraten over de voorstelling.

Dit event kost: €16.20

Koop tickets