Broeder Thomas Quartier, muzikale lezing in traditie van de psalmen en Bob Dylan

25 September 21 20:00

Evenement Beschrijving

De bekende broeder Thomas Quartier komt zaterdag 25 september voor een muzikale lezing naar De Stadswal. Een bijzondere en bevlogen monnik, die niet alleen een goed verhaal heeft, maar ook kan zingen en spelen in de traditie van de psalmen, en Bob Dylan.
Wie de tijd wil heiligen, heeft liederen nodig. Vanouds bestaat daar de traditie van het getijdengebed voor, in de kloosters en daarbuiten. Maar ook andere, eigentijdse geluiden kunnen ons helpen om de scharniermomenten van ons leven te markeren. Thomas Quartier, benedictijnermonnik, theologiehoogleraar en boekauteur zal in deze muzikale bezinning zijn eigen liederen in de traditie van de psalmen en Bob Dylan zingen en daar beschouwingen bij geven.
Dit jaar verschenen ze als boek en op cd onder de titel 'Bedezang'. Andere composities verschenen als 'Resonanties van Bob Dylan' op de cd 'Deur op een kier'. Broeder Thomas zal zijn liederen live presenteren - een unieke gelegenheid om gezongen spiritualiteit te beleven en de monnik in jezelf te ontdekken.
Uiteraard zullen boek & cd's ook verkrijgbaar zijn en zal br. Thomas ze na afloop graag signeren en met de bezoekers in gesprek gaan.

Coronamaatregelen
Wij houden ons aan de regels van de overheid. We vragen bezoekers thuis te blijven wanneer u verkoudheidsklachten en/of koorts hebt. Bij binnenkomst vragen we ook om een vaccinatiebewijs, een testuitslag of een bewijs dat u corona gehad hebt. Het spijt ons dat we deze controlemaatregelen moeten nemen, maar we kunnen niet anders als we met elkaar mooie, inspirerende avonden willen beleven.

Dit event kost: €10.00

Koop tickets